• Home
  • Nieuws
  • Bentheimers naar de Stichting Schaapskudde Haaksbergen

Bentheimers naar de Stichting Schaapskudde Haaksbergen

Vandaag 21 mei 2016 zijn er van De Wollige Grasmachines 12 Bentheimer Landschapen naar de Stichting Schaapskudde Haaksbergen gegaan.

 

IMG 20160522 WA0029

 

Trots zijn we erop om te kunnen zeggen dat de Stichting Schaapskudde Haaksbergen Bentheimer Landschapen in hun kudde gaat fokken om op deze manier een stukje cultureel erfgoed mee helpen terug te krijgen.

 

Het Bentheimer Landschaap is een van de grotere Duitse Heideschapen. De herkomst was voor lange tijd onduidelijk. Omvangrijk literatuuronderzoek toont het beeld dat de Bentheimer 200 jaar geleden in het Duits Nederlandse grensgebied ontstaan is uit verschillende nog bestaande en uitgestorven landrassen aan weerszijden van de grens.

 

Het Bentheimer Landschaap wordt sinds 2013 door de Wollige Grasmachines voor het eerst weer in Nederland terug gefokt met stamboom. Het is een zeldzaam schapenras geworden en dat is jammer want het is een prachtdier met een goede gezondheid en een goed graasgedrag. De Wollige Grasmachines wenst de Stichting Schaapskudde Haaksbergen heel veel plezier en geluk met deze prachtige Bentheimers.

 

IMG 20160522 WA0030

 

  

 

 

 

 

Copyright © 2018 De Wollige Grasmachines   |   Neem contact op: +31 (0) 6 23 56 88 35   |   Ontwerp & bouw PS webdesign plus