• Home
  • Wat doen wij?
  • Workshops

Workshops

Workshop steppen met je Hond!

De Wollige Grasmachines organiseert workshops “Steppen met je Hond”

Deze vinden plaats op elke dinsdag avond van 18.00 tot 20.30 gedurende de periode mei tot en met half juni . Dan gaan wij op vakantie en zijn we gesloten. Daarna pakken we de workshops weer van 1 augustusi  tot en met eind oktober.

Het maximale aantal deelnemers is twee. Dit omdat wij vinden dat wij u alle aandacht moeten kunnen geven zodat u de techniek goed onder de knie kunt krijgen. Tijdens de workshop krijgt u tijdens een welkomsdrankje een stukje theorie en gaat u eerst even steppen zonder hond. Daarna gaan we hier in het buitengebied rustig een stukje proberen met hond.

Tijdens het steppen stoppen we regelmatig even zodat er vragen gesteld en beantwoord kunnen worden.  Rond het einde van de workshop praten we onder het genot van een drankje nog even rustig na. Hierna bent u in de gelegenheid om, mocht u dit willen, een step aan te schaffen.

Voor de workshop vragen wij € 35,- per persoon dit is inclusief gebruik van de step en een hapje en drankje.

Workshop steppen met je Hond

 
Workshop vachtvilten

Wil je ook zo'n mooie vacht in de stoel? Deze kun je maken tijdens onze workshops schapenvacht vilten.

De workshops worden gehouden op:

DATA IN OVERLEG
Het duurt van 12:00 tot ongeveer 17:00 uur.

Er is bij iedere workshop plaats voor 5 personen,
dus geef je snel op. Vanaf 3 personen gaat de workshop door.

De kosten voor deze workshop zijn € 95,00.
Daar zit koffie & thee en een lunch tussen de middag bij in.
En natuurlijk ga je aan het eind van de dag met een mooie gevilte schapenvacht naar huis.

Je kunt jezelf opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of bellen naar 06-23568835

workshop vachtvilten web

Hoe gaat het vilten nou in zijn werk?

Een geschoren schapenvacht wordt op een deken van naaldvlies (wol) gelegd. Het naaldvlies is de ondergrond waarop de vacht wordt gevilt (Het naaldvlies ligt al op een zeil waarop nopjesfolie ligt).
Nu ga je de vacht inzepen en inmasseren met warm water en savon de marseilles. Door de zeep en het water gaan de schubben van de wolvezels uitstaan. Vervolgens wordt de vacht met de nopjesfolie en het zeil om een buis gerold. Het geheel wordt met touw vastgemaakt zodat het niet los kan. Nu kan het rollen beginnen. Door het rollen worden de wolvezels in elkaar gedrukt en doordat de schubben van de wolvezels uitstaan haken deze in elkaar. Na het rollen, wat overigens best een zwaar lichamelijk werk is, wordt de vacht gecontroleerd of deze goed vast zit aan de ondergrond, het naaldvlies. Daarna wordt de gevilten vacht uitgespoeld en uitgehangen om te drogen.

Na een leuke dag gezellig met elkaar samenwerken en genieten is je vacht nu klaar!

Wij hopen dat je erbij kunt zijn.


Copyright © 2018 De Wollige Grasmachines   |   Neem contact op: +31 (0) 6 23 56 88 35   |   Ontwerp & bouw PS webdesign plus